NATIOS BIO Theobroma cacao, Kakaový Prášek, 200 g
Kakao je superpotravina známá především svou specifickou chutí a bohatým obsahem zdraví prospěšných látek, mezi které patří například minerály, vláknina, theobromin a v neposlední řadě polyfenoly, což jsou chemické sloučeniny obsažené v rostlinách. Polyfenoly působí jako antioxidant, neutralizují tedy nebezpečné volné radikály a chrání tak nejen kardiovaskulární systém.
Jedním z hlavních ukazatelů kvalitního kakaového prášku je obsah tuků, ve kterých jsou vázány ony prospěšné látky a díky kterým je dosaženo bohaté a intenzivní chutě. NATIOS BIO Theobroma cacao, Kakaový Prášek obsahuje 20–22 % tuků a pochází ze 100% organických kakaových bobů původem z Dominikánské republiky a to vše v BIO kvalitě. Kakao z Dominikánské republiky je známe pro svůj nízký obsah Kadmia. Kakao není pražené, ale řádně usušené na slunci a namleté.
Kakao je superpotravina známá především svou specifickou chutí a bohatým obsahem zdraví prospěšných látek, mezi které patří například minerály, vláknina, theobromin a v neposlední řadě polyfenoly, což jsou chemické sloučeniny obsažené v rostlinách. Polyfenoly působí jako antioxidant, neutralizují tedy nebezpečné volné radikály a chrání tak nejen kardiovaskulární systém.
Jedním z hlavních ukazatelů kvalitního kakaového prášku je obsah tuků, ve kterých jsou vázány ony prospěšné látky a díky kterým je dosaženo bohaté a intenzivní chutě. NATIOS BIO Theobroma cacao, Kakaový Prášek obsahuje 20–22 % tuků a pochází ze 100% organických kakaových bobů původem z Dominikánské republiky a to vše v BIO kvalitě. Kakao z Dominikánské republiky je známe pro svůj nízký obsah Kadmia. Kakao není pražené, ale řádně usušené na slunci a namleté.
Polyfenoly
Polyfenoly jsou přirozeně se vyskytující antioxidanty nacházející se v potravinách, jako je ovoce, zelenina, čaj, čokoláda a víno, přičemž kakao je jedním z nejbohatších zdrojů polyfenolů. Polyfenoly bývají spojovány s celou řadou zdravotních výhod:
- Mohou snižovat hladinu cukru v krvi
Polyfenoly mohou pomoci snížit hladinu cukru v krvi, což přispívá ke snížení rizika cukrovky 2. typu. Částečně proto, že polyfenoly mohou zabránit rozpadu škrobu na jednoduché cukry a snižují prudký nárůst glykémie po jídle. Tyto sloučeniny mohou také pomoci stimulovat sekreci inzulínu, jeden z hlavních hormonů zodpovědný za zpracování glukózy a udržení její stabilní hladiny v krvi.
- Mohou podporovat zdraví kardiovaskulárního systému
Přidání polyfenolů do vaší stravy může díky jejich antioxidačním schopnostem podpořit zdraví vašeho kardiovaskulárního systému. Polyfenoly mohou být schopny také snižovat krevní tlak a hladinu LDL - „špatný cholesterol“ a zvyšovat hladinu HDL - „dobrý cholesterol“.
- Mohou podporovat zdravé trávení
Polyfenoly mohou prospívat trávení tím, že podporují růst prospěšných střevních bakterií a zároveň brání škodlivým bakteriím. Díky svým protizánětlivým schopnostem jsou také schopny podporovat boj se zánětlivými onemocněním střev.
- Mohou podporovat funkci mozku
Polyfenoly mohou pomáhat zvýšení pozornosti a zlepšení paměti. Mimo jiné bývá konzumace kakaa obecně spojována se zlepšením nálady a uklidněním.
Minerály
- Hořčík
Hořčík je druhým nejrozšířenějším minerálem v našich buňkách a je překonáván pouze draslíkem. Hraje klíčovou roli v různých enzymových funkcích a ve více než 600 biochemických reakcích.
- Zinek
Zinek je nezbytný minerál pro normální fungování mnoha systémů a orgánů v těle, včetně kosterních, imunitních, neurologických a endokrinních systémů. Působí také jako silný antioxidant.
- Draslík
Draslík je nezbytný pro správné využití energie a je důležitým elektrolytickým minerálem potřebným pro všechny svaly v těle, včetně nejdůležitějšího svalu ze všech, srdce.
- Selen
Selen představuje klíčovou složku jednoho z primárních antioxidačních enzymů v těle. Selen poskytuje životně důležitou ochranu srdce, prostaty a mnoha dalších orgánů a systémů v celém těle. Kromě toho ovlivňuje imunitní systém, plodnost a kognitivní funkce.
- Železo
Přítomnost železa je důležitá pro krvetvorbu, okysličování organismu, imunitní systémem a kognitivní funkce.
Theobromin
Theobromin v kakao je přirovnání vhodné kofeinu v kávě. Struktura těchto dvou látek je velmi podobná, není tedy divu, že therobromin je známý pro své stimulační účinky. Theobromin se od kofeinu liší především tím, že jeho účinky jsou mírnější, ale na druhou stranu déle trvající.
Některé výzkumy mimo jiné naznačují, že theobromin může působit jako látka potlačující kašel. Theobromin může rozšiřovat dýchací cesty a ulehčovat tak dýchání při různých onemocnění, jako je například astma. Díky svým protizánětlivým účinkům může také pomáhat při různých zánětech dýchacích cest. Tato oblast však není ještě 100% klinicky potvrzena.
Vláknina
Vláknina je sacharid, který je získáván z rostlinných produktů a je důležitý pro optimální funkci trávicí soustavy. Kakao je velmi bohaté na vlákninu, což je důvod, proč je obsah sacharidů v kakau tak vysoký.
Způsob použití:
Doporučeno k pečení sladkých pokrmů a dezertů nebo k jejich dekoraci. Můžete připravit také jako horký nápoj.
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 1560 kJ / 379 kcal |
Tuky | 21 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 13 g |
Sacharidy | 18 g |
z toho cukry | 0,9 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | <0,1 g |
Složení:
100% BIO kakaové boby (Theobroma cacao)
Výrobek může obsahovat lepek, arašídy a jiné ořechy, sezam a sóju vzhledem k balení v zařízení, kde je produkt v kontaktu s výrobky obsahující tyto alergeny.
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu suroviny: Dominikánská republika
Země zpracování: Nizozemsko
Distributor: Natios Health, s.r.o.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.